joi, 25 iunie 2009

Cand se stinge lumina


Vreau sa zic ca mi-a venit foarte greu sa dau un titlu pentru acest post. De fapt in momentul in care scriu asta, nici nu am un titlu in minte.Ideea e ca aflandu-ma in seara asta intr-o sala de cinema, m-am amuzat pe seama unor chestii si mi-am propus sa vi le impartasesc. Avand in vedere ca incerc sa compensez faptul ca nu am reusit niciodata sa merg la TIFF (care dupa parerea mea, e cel mai bun festival de film de la noi), merg cam la toate festivalurile de film din Bucuresti.Deci azi m-am trezit in mana cu un bilet la fest. de film asiatic, plus o carte inclusa in pret.Daca sunteti avizi de a va face o biblioteca cu eforturi financiare minime si puteti face abstractie de calitatea continutului, sa stiti ca tocmai v-am dat un pont.


N am niciun chef sa va povestesc ce am vizionat, desi filmul nu a fost rau, dar cliseic pe ici pe colo, gen presarat cu proverbe asiatice si alte cele. Am facut si asa o introducere prea lunga si vroiam pana la urma sa va vorbesc de cat de amuzanta mi se pare reactia celor care intra intr-o sala de cinema in timpul filmului. Se stie ca nu putem vedea in semiobscuritate decat dupa cateva secunde.Personal, mi-am facut un obicei in a-mi indrepta privirea spre usa salii cand o aud deschizandu-se doar ca sa ma amuz pe seama celor care intra si evident nu vad nimic.Bineinteles, ca odata cu aparitia telefonului mobil si lanterna a fost subtituita, la fel cum servetelele au luat locul batistelor si asa mai departe.Deci prima lor reactie este sa-si scoata telefonul din geanta, dar cum lumina emanata nu are o raza mai mare de 5 cm, nu ii ajuta cu nimic.Dar eu din nou ma amuz. Sunt si persistenti pe deasupra si nu se opresc la usa pt a asimili lumina, ci continua sa parcurga sala atingand accidental ceilalti spectatori si cerandu-si din doua in doua secunde scuze.Eu am avut candva o intamplare amuzanta cu o tanti, care m-a speriat pentru ca eram concentrata asupra filmului si ea incerca sa atinga locul meu pt a vedea daca e ocupat.Imi venea sa rad teribil pt ca s-a speriat si ea cand m-a simtit miscandu-ma, iar expresia fetei ei era pt mine de-a dreptul ilara.


Astazi o amica ma astepta in sala.Am ajuns la 5 minute dupa ce filmul incepuse si am inaintat foarte putin, dar la un moment dat se pare ca m-am oprit fix langa ea si ca ma uitam in gol, iar ea ma striga si eu nu reactionam.:)).Cand am iesit din sala, mi-am scos sticla de apa din geanta si nu intelegeam de ce se uita stupefiata spre sticla.Mai apoi ma intreaba daca din aceeasi sticla am baut si in sala si i-am zis ca da, dar ca nu ii intelegeam intrebarea.Imi explica apoi cum in timpul filmului, din cauza proiectiei, se creea iluzia optica ca as bea dintr-o sticla imensa si cum se amuza ea pe seama asta.Am mustrat-o pt faptul ca nu m-a avizat.Imi place sa ma amuz de cate ori am prilejul.


6 comentarii:

  1. pai mie imi place la cinema,sa aud comentariile,rasetele si sperieturile care apar in sala.e bestial sa prinzi un ras din ala isteric,e bestial sa vezi cum sar de pe scaune altii cand e ceva horror.dap..e de mers la cinema:d
    good post cosmiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  2. aceasta intamplare imi aduce aminte de filmul lui Mr. Bean de la cinema... ai o placere sadica de a vedea oameni speriati si debusolati de intunericul salii de cinema,nu?

    cred ca ar trebui introdusa obligatoriu vesta reflectorizanta si in cinematografe pentru ca acolo se intampla orori pe care nici nu ni le putem imagina...un prieten la fel de sadic ca tine a introdus in sala o pisica vagaboanda, iar bietul animal atras de lumina ecranului a crezut ca aia e iesirea si a sarit exact in mijlocul lui creand panica si strigate nemaiauzite de mine pana atunci(noroc ca rula o comedie)
    eu cred ca de vina pentru iluzia optica a sticlei a fost capacitatea amicei tale de a exagera, de a face din cal armasar...sau poate ceva forte obscure, cine stie?...

    RăspundețiȘtergere
  3. jokebox, imi pare rau sa te contrazic, dar expresia era 'a face din tantar armasar" :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate :)), dar era noaptea tarziu si nu mai stiam ce scriu... si am fost prost cand am fost mic :P ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru mine,fiecare titlu al unei postari e mai greu de realizat decta postarea in sine.si de asta de obicei iese prost :-??

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiu cand o sa postez legendele amuzante ale orasului...dar o sa incerc sa-ti fac pe plca, ca doar tu m-ai convins sa scriu despre asta :)

    RăspundețiȘtergere