miercuri, 10 iunie 2009

Mai folositi batista?


Recent racise o colega de apartament si prin urmare, a ales sa umble cu sulul de hartie igienica dupa ea. Poate ca faptul nu ar fi fost atat de amuzant pentru mine, daca hartia ei igienica nu ar fi fost mov. In sfarsit, eu sunt pentru hartia igienica alba, dar gusturile si culorile nu se discuta. Astfel mi-am amintit de batistele din copilarie. Servetelele si chiar si hartia igienica (de orice culoare) erau cam high standard pe atunci pentru ca erau de unica folosinta. Asa ca parintii nostrii preferau sa ne spele batistele, care urmau apoi a fi calcate si plasate in buzunarele hainelor noastre. Imi amintesc ca mama ma intreba de fiecare data iarna cand ieseam din casa daca mi-am luat batista, asa cum m-ar fi intrebat daca mi-am luat fular.

Nu as vrea sa spun ca batistele erau preferate doar din motive financiare, pentru ca ele reprezentau si un accesoriu la un moment dat. Daca mai tineti minte sacourile cu buzunare speciale pentru batiste...Batistele respective nu erau niciodata folosite, dar trebuie sa fie prezente in outfit-ul persoanei respective pentru a induce nu-stiu-ce. Sunt sigura ca Hilary Clinton avea acasa un dulap doar de batiste.

Eu le alegeam din casa pe cele mai frumoase. Daca aveau si initiala numelui meu pe ele, ce mai...eram cool. Uneori ma mai ciocneam de refuzul mamei cand nu ma lasa sa iau o anumita batista pe motiv ca era noua sau o folosim doar la ocazii speciale.

Daca acum trebuie sa-mi verific pantalonii de fituici cand ii pun in masina de spalat, candva trebuia sa-i verific de batiste. Practic, noi umblam in buzunare cu secretii nazale trecute intr-o alta stare de agregare.

Si poate ca suntem noi mai ''trendsetteri'', dar ''generatia veche'' inca le apreciaza. Astfel, daca mergeti intr-o duminica friguroasa prin parc, ii veti vedea scotocindu-se prin cele mai intunecate buzunare ale unui sacou mai vechi de 30 de ani si scotand o batista care a venit odata cu sacoul pe vremea cand se faceau superoferte.

7 comentarii:

  1. jocul preferat de mine in copilarie era "mi-am pierdut o batistuta"... H1N1 ne obliga sa folosim hartie igienica...nu mai e acceptata batista din punct de vedere igienic

    apropo de fituici, azi am avu examen si am descoperit culmea copiatului:

    sa te chinui sa faci fituici tot week-end-ul si la examen sa-ti dai seama ca sti tot! =))

    RăspundețiȘtergere
  2. iarasi am vorbit despre mine si nu am ascultat ca ai vrut sa spui...frumos postul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. aproape si uitasem de batiste si de valorile sentimentale ce obisnuiau sa le poarte, alaturi de muci binenteles. :)))
    imi place mult postul tau de azi :)

    la mai multe...batiste .... pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  4. yeah...la cat mai multe batiste pe blog;))

    RăspundețiȘtergere
  5. cum să uit de clasicele batiste ?
    EU, răcita eternă, și acum le folosesc când vin acasă la mama. Are o rezervă impresionantă :D

    RăspundețiȘtergere
  6. ocupa un loc important in dulapul meu nenorocitele de batiste nefolosite primite la pomana unor morti :-L

    RăspundețiȘtergere