vineri, 27 aprilie 2012

Exercițiu

Îți propun un exercițiu: imaginează-ți data viitoare când îți chiorăie mațele și te îndrepți spre un supermarket să-ți cumperi ceva de haleală că de fapt nu ai niciun ban. Nu ai niciun ban în buzunar, nu ai niciun ban acasă, iar tatcu și maică-ta sunt săraci lipiți pământului și n-au cum să te ajute. Deși te-au ținut bine în facultate.

 Nici nu ai ce să vinzi de prin casă. Nimic nu-ți aparține. Până și pentru vaza aia de flori plătești chirie. Altfel ar trebui să-ți ții florile în mână. Apoi îți trece prin minte să te împrumuți de la un amic mai baftos sau mai deștept decât tine (presupunând că succesul în viață e ori pe bază de noroc, ori pe bază de inteligență). Habar n-ai cum îi poți restitui banii, dar știi că ți-e foame și că or să înceapă crampele dacă nu halești ceva. Dar hei, îi ești deja dator amicului, iar acum te afunzi și mai rău în datorii pe care o să-ți vină tot mai greu să le achiți. Poate că ai fost viciat cândva și fumai pe zi cât două salarii ,,românești'', dar acum ești doar ratat și ai da orice să-ți potolești foamea.

 În sfârșit... Acum să revenim la status-urile și imaginile drăguțe de pe facebook. Ăla a fost doar un exercițiu de imaginație. Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu