joi, 21 aprilie 2011

Sistemul digestiv românesc

Mai ieri muritor de foame, azi românul cumpără cu nesimțire cozonac (''Daca n-au pâine, să mănânce cozonac'' recomanda o regină cândva unor înfometați) . Hypermarket-uri pline de oameni, a căror agitație par a semnala o altă apocalipsă (printre multe altele preconizate până acum), te fac să te simți banal pentru că tu ai intrat azi să cumperi doar o pâine.

Îmi plac sărbătorile la români pentru că sunt ca un paradox, aceștia cheltuind aparent mai mulți bani decât dețin. Românul cumpără mâncare de parcă nu a mai mâncat niciodată până acum. Sistemul sau digestiv depășește logica mea în aceste zile. Nu mănânci mai mult de 100 g de mezel pe săptămână, dar ai cumpărat un miel pentru un interval de 3 zile. Astfel, constat, că și de Crăciun, că românul este de fapt porcul, el îngrășând literalmente porcul, pentru a deveni el ulterior un alt porc (din categoria ''esti ceea ce mănânci'').

Așa că, rafturi goale la finalul zilei și corporații mulțumite că românul e instant gurmand. Și atunci, cât de ironic ar mai fi că, Coca Cola l-a creat pe Moș Crăciun?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu