sâmbătă, 25 iunie 2011

Misionara iubirii

Am vrut sa mananc o supa, ceea ce ar fi fost suficient pentru a-mi putea continua ulterior dizertatia. Imi vine greu sa fiu functionala cand am stomacul gol. Dupa cum obisnuiesc deja de cateva saptamani sa procedez cand imi este foame si constat ca nu gasesc nimic comestibil in frigider, ma incalt si merg spre acelasi loc al carui meniu il cunosc deja.

Prin urmare, trebuia sa fie la fel de banal ca de obicei, ceea ce a si fost, cu exceptia faptului ca am dat la metrou de o tanti care plangea/radea la telefon ca fiicasa s-a maritat cu un italian, de cativa turisti care uneori isi vorbeau, uneori isi faceau semne si de ''Misionara iubirii''.

Cea din urma isi facuse aparitia aproape de masa mea, incercand sa convinga un turc care nu intelegea romana, sa-i cumpere ceva de mancare. Il convinge si la final, isi incearca propriile cunostinte in engleza. Asa ca, am auzit-o spunandu-i ''soul for mother fucker''. Turcul cu pricina n-a priceput ce a vrut sa zica (ca si mine de altfel). Apoi s-a asezat la masa de alaturi. Dupa vreo doua minute, timp in care am auzit-o literalmente ingerandu-si mancarea, ma intreaba daca eu sunt romanca. Pentru ca nu mai vroiam sa aud inca odata ''soul for mother fucker'', i-am confirmat ca da. Astfel, incepe sa-mi spuna cum nu i se pare ok ca oamenii nu pot manca din cauza faptului ca nu au un partener de viata, iar spunand asta, imi indica masa din spate pe care era lasata o friptura intreaga neatinsa. Se da apoi ca exemplu, mentionand ca ea poate manca toata cantitatea din farfurie pt ca are multi ''iubiti care o iubesc''. Individa nu era chiar fiinta care sa inspire cuiva iubire, cat compasiune, dar poate ca in peticul ei de lume traia cu frenezia ca este hiperiubita, iar eu gaseam inofensiva frenezia ei, cu atat mai mult cu cat o ajuta sa-si termine mancarea din farfurie.

Continua sa-mi explice cum organele nu pot functiona corespunzator cand nu esti iubit, iar medicatia nu poate ajuta in cazul asta si-mi spunea toate astea aratand spre zona stomacului.
Facand abstractie de plauzibilul ei grad de ''nebunie'' (eu nu stiu ce este nebunia), individa avea relativ dreptate, doar ca problema nu se situa, anatomic vorbind, in zona stomacului, cat in zona glandei tiroide, care, dupa cum stiti sau nu, se afla in regiunea gatului. Frica (stare psihologica) determina o umflare a glandei tiroide, fapt care face dificila ingerarea. Astfel ti-e usor sa renunti la o farfurie plina cu mancare din moment ce oricum nu o poti consuma. Frica la randul ei are propriile cauze. A nu fi iubit intr- o lume care pare atat de mare uneori, poate induce frica. Prin urmare, cei care experimenteaza stari negative de oaresce intensitate, ajung sa piarda in greutate intr-un interval scurt de timp.

I-am inteles premiza, doar ca ea continua sa peroreze, dandu-mi responsabilitatea de a rezolva aceasta problema globala prin intermediul internetului. Misionara numea la randul ei un misionar. Nu pricepeam ce pretindea din partea mea sa fac. Probabil i s-a spus ca internetul e un fel de D-zeu. Era relativ insistenta, intrebandu-ma repetitiv ''Ái inteles?'' si ma agasa. Asa ca m-am sculat de la masa si am plecat, alaturandu-ma celor neiubiti, intrucat mi-am lasat acolo supa neterminata.

4 comentarii:

  1. Vezi ca dizertatia e pt master. Se cheama licenta ce faci tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. te invit sa gasesti cuvantul 'master'/'licenta' in pagina link-ului alaturat

    http://dexonline.ro/definitie/diserta%C8%9Bie

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Am descoperit fix ce am zis eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place certitudinea ta. Imi aminteste de fanatismul religios: D-zeu exista pt ca eu stiu

    RăspundețiȘtergere